De solisten 2018

Wij zijn er trost op de volgende solisten te hebben kunnen vastleggen:

 

Tania Kross

Tania Kross

Tania Kross – werd geboren te Curaçao. Zij behaalde cum laude haar Bachelor en Masterdiploma aan het Utrechts Conservatorium.
Al tijdens haar opleiding won zij verschillende concoursen, waaronder de eerste prijs van de Stichting Jong Muziektalent Nederland.
Na haar studie werd zij door Het Concertgebouw verkozen tot ‘Rising Star’ en ging ze op tournee langs de diverse concertzalen van de wereld, onder meer in Parijs, Salzburg, Wenen, Athene, Birmingham, Keulen en Carnegie Hall in New York. 
Tania Kross valt op door haar gedrevenheid en innemende persoonlijkheid op het podium. In de Staatsoper in Stuttgart, het operahuis in Riga en op het Glyndeborne Festival is zij een graag geziene Carmen. ‘It’s fun to find one Carmen with the hair of Shirley Bassey, the figure of Barbara Windsor, the strut of Tina Turner and the freneticism of a go-go dancer paid by the wiggle. Her – smoky but with a glinting edge – is distinctive but cultured too.’ (The Times, 2008)
Op andere podia vertolkte ze o.a. Tolomeo in Giuglio Cesare van G.F. Händel, Baba the Turk in The Rake’s Progress van Igor Stravinsky, Bersi in Andrea Chenier van U. Giordano, Rosina in Il Barbiere di Siviglia van G. Rossini, Hansel in Hansel und Gretel van E. Humperdinck, Sesto in Giuglio Cesare en Cherubino in Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart.
Naast haar zangcarrière, zet Tania zich in voor verschillende organisaties ten behoeve van jeugd, cultuur en onderwijs. Zij is ambassadeur van Het Leerorkest en verzamelt elk jaar instrumenten in een landelijke actie voor het instrumentendepot. Ook als ambassadeur van de Koninklijke Bond van Opera en Oratorium verenigingen streeft zij ernaar om klassieke muziek zo dicht mogelijk bij (nieuw) publiek te krijgen.

 

Edsilia Rombley

Edsilia Rombley

Edsilia Rombley – groeide op in Lelystad. Haar zangcarrière begon in de 1995 met de R&B-groep Dignity.
In 1996 won Rombley de finale van de Soundmixshow met haar vertolking van I Just Had To Hear Your Voice van Oleta Adams. Een jaar later won ze met hetzelfde nummer de Europese Soundmixshow.
In 1998 behaalde Edsilia met Hemel En Aarde de vierde plaats op het Eurovisiesongfestival (toen het beste resultaat sinds de winst van Teach-In in 1975).
In de jaren daarna werkte ze samen met verschillende Nederlandse artiesten.
Met Tjeerd Oosterhuis produceerde ze in 2002 het album Face To Face, voorafgegaan door de hit What Have You Done To Me, die in de categorie Beste R&B werd genomineerd voor een TMF Award. Eenzelfde nominatie behaalde ze in 2003. Daarnaast kreeg ze een Edison-nominatie voor beste zangeres.
Vanaf januari 2004 ging Rombley op tournee met jazzpianist Michiel Borstlap, met wie ze een combinatie speelde van pop en jazz.
In datzelfde jaar zongen Edsilia Rombley en Karin Bloemen tijdens een benefietconcert voor Bangladesh, georganiseerd door Cordaid Memisa.
In 2005 ging ze voor de eerste keer op tournee langs de Nederlandse theaters met de show Van Jongs Af Aan. In de jaren daarna (2007-2014) volgden een aantal theatertours: Meer Dan Ooit, Laat Mij Maar Zingen, Edsilia Zingt Verder, Sweet Soul Music en Mama Sings.
In 2012 lanceerde Rombley in samenwerking met het Metropole Orkest het album Sweet Soul Music. Dit album bereikte de zevende plaats in de Album Top 100.
Sinds 2014 treedt Rombley jaarlijks op met de Ladies of Soul in de Ziggo Dome. Dit doet ze samen met Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Glennis Grace en Candy Dulfer.
De veelzijdige Rombley trad op in verschillende televisieprogramma’s.
In 2006 deed ze mee met Dancing with the Stars. In 2009 presenteerde ze het eerste seizoen van De Beste Zangers van Nederland. In 2014 was ze deelnemer aan het zevende seizoen van De Beste Zangers. Dit najaar is ze te zien in het RTL-programma Dance Dance Dance.

 

Tommie Christiaan

Tommie Christiaan

Tommie Christiaan – groeide op in Alkmaar als kind van een artiestenfamilie. Hij zong en danste in verschillende school- en amateurmusicals en leerde saxofoon en gitaar spelen. Op zijn 17de begon hij een opleiding aan de Dansacademie Lucia Marthas. Vier jaar lang genoot hij (privé)lessen in zang, koorzang, acteren en natuurlijk dans. Hij volgde workshops bij o.a. Willem Nijholt, Pia Douwes, Paul de Leeuw, Kitty Courbois en Jimmy Hutchinson.
In zijn examenjaar begon Tommie bij Joop van den Ende Theaterproducties in het ensemble van de musical Dirty Dancing. Direct daarna kreeg hij de mannelijke hoofdrol in de musical-versie van de zeer succesvolle filmreeks High School Musical. Pers en publiek waren unaniem lovend over Tommies vertolking van deze rol en hij werd genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Aanstormend Talent.
Vervolgens werd Tommie gevraagd voor de Elvis-musical Love Me Tender en toen die tour voorbij was, besloot hij mee te doen met Op Zoek Naar Zorro. Hij won en kreeg de hoofdrol in de grootse musicalproductie Zorro. Door het succes van het tv-programma verwierf Tommie tegelijk bekendheid bij het grote publiek.
Voor zijn rol van Kenickie in de nieuwe uitvoering van de musicalklassieker Grease ontving hij zijn tweede nominatie voor een Musical Award. Tommie Christiaan deelt samen met Jim Bakkum de hoofdrol in de musical On Your Feet!.
Tommie is ook een begenadigd stemacteur. Hij sprak verschillende animatiefilms, -series en games in, waaronder Space Chimps 2, Max Steel, The Chronicles Of Narnia en de populaire actieserie Aaron Stone van Disney XD.
In de muzikale serie Beste Zangers (AVROTROS) liet Tommie zien wat hij aan zangkunsten in huis heeft, onder meer door het veelgeprezen duet Barcelona met Tania Kross.
Tommie’s nieuwste single Alles Wat Ik Voor Me Zag verscheen op 13 oktober jl.
Samen met gitarist Nigel Schat vormt hij het muzikale duo Tommie & Nigel.
In zijn vrije tijd is hij ambassadeur en vrijwilliger voor het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds in Alkmaar.