De solisten 2018

Wij zijn er trots op de volgende solisten te hebben kunnen vastleggen:

 

Tania Kross
Tania Kross

Tania Kross – werd geboren te Curaçao. Zij behaalde cum laude haar Bachelor en Masterdiploma aan het Utrechts Conservatorium.
Na haar studie werd zij door Het Concertgebouw verkozen tot ‘Rising Star’ en ging ze op tournee langs de diverse concertzalen van de wereld.
Tania Kross valt op door haar gedrevenheid en innemende persoonlijkheid op het podium. In de Staatsoper in Stuttgart, het operahuis in Riga en op het Glyndeborne Festival is zij een graag geziene Carmen. ‘It’s fun to find one Carmen with the hair of Shirley Bassey, the figure of Barbara Windsor, the strut of Tina Turner and the freneticism of a go-go dancer paid by the wiggle. Her voice – smoky but with a glinting edge – is distinctive but cultured too.’ (The Times, 2008)
Op andere podia vertolkte ze o.a. Tolomeo in Giuglio Cesare van G.F. Händel, Baba the Turk in The Rake’s Progress van Igor Stravinsky, Bersi in Andrea Chenier van U. Giordano, Rosina in Il Barbiere di Siviglia van G. Rossini, Hansel in Hansel und Gretel van E. Humperdinck, Sesto in Giuglio Cesare en Cherubino in Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart.
Naast haar zangcarrière, zet Tania zich in voor verschillende organisaties ten behoeve van jeugd, cultuur en onderwijs.

 

Edsilia Rombley
Edsilia Rombley

Edsilia Rombley – wordt op 13 februari 1978 geboren in Amsterdam. Haar professionele zangcarrière start ze in 1995 met de R&B-groep Dignity. Wanneer Edsilia in 1996 de Soundmixshow wint, breekt ze door. Ze wint het jaar daarop ook de Europese Soundmixshow. In 1998 vertegenwoordigt Edsilia ons land tijdens het Eurovisie Songfestival, en met succes! Met het nummer Hemel En Aarde behaalt ze de vierde plaats, op dat moment de best scorende Nederlandse inzending van de afgelopen 35 jaar. Met de hit What Have You Done To Me wordt ze genomineerd voor een TMF Award in de categorie Beste R&B. Een jaar later kan ze wederom op een nominatie rekenen, nu voor Beste Zangeres Nationaal.
Soul, R&B, Jazz, Pop, Up Tempo, Slow. Edsilia Rombley staat voor onovertroffen veelzijdigheid. Ze zingt net zo makkelijk Nederlands- als Engelstalige songs en wisselde optredens op pop- en jazzpodia af met het voorprogramma van Lionel Richie en het Gelredome met Paul de Leeuw.
Sinds 2014 staat Edsilia elk jaar 2 of 3 avonden in een uitverkochte Ziggo Dome als een van de Ladies of Soul. Met haar collega’s en soulmates Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Candy Dulfer en Glennis Grace spelen ze iedere keer weer de zaal plat. In 2018 staan de populaire Ladies voor het vijfde jaar op rij in de poptempel in Amsterdam.
In mei 2017 komt voor haar een meisjesdroom uit met haar 20-jarig jubileum in Koninklijk Theater Carré. Een muzikale terugblik met heerlijke pop- en soulmuziek, prachtige piano ballads en uptempo Nederlandstalige hits.

 

Tommie Christiaan
Tommie Christiaan

Tommie Christiaan – groeide op in Alkmaar als kind van een artiestenfamilie. Hij zong en danste in verschillende school- en amateurmusicals en leerde saxofoon en gitaar spelen. Op zijn 17de begon hij een opleiding aan de Dansacademie Lucia Marthas. Vier jaar lang genoot hij (privé)lessen in zang, koorzang, acteren en natuurlijk dans. Hij volgde workshops bij o.a. Willem Nijholt, Pia Douwes, Paul de Leeuw, Kitty Courbois en Jimmy Hutchinson.
Na het examenjaar kreeg Tommie de mannelijke hoofdrol in de musical-versie van de zeer succesvolle filmreeks High School Musical. Pers en publiek waren unaniem lovend en hij werd genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Aanstormend Talent.
Tommie is bij een groot publiek bekend geworden door zijn hoofdrol in de musical Zorro en het voorafgaande tv-programma Op Zoek Naar Zorro. Verder was hij te zien in onder meer Grease en Hair en dit seizoen als Emilio Estefan in On Your Feet!.
In de succesvolle muzikale serie Beste Zangers liet Tommie zien wat hij aan zangkunsten in huis heeft, onder meer met nummers in het Italiaans en zelfs Aucaans en het veelgeprezen duet ‘Barcelona’ met Tania Kross.
Zijn nieuwste single Alles Wat Ik Voor Me Zag verscheen op 13 oktober jl.
In zijn vrije tijd is hij ambassadeur en vrijwilliger voor het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds in Alkmaar.