Solisten

Met trots presenteren wij de artiesten die ons op 4 februari 2023 een spetterende avond gaan brengen: Bastiaan Ragas en Sharon Doorson onder leiding van de Marinierskapel der Koninklijke Marine!


Bastiaan Ragas
Muziek is Bastiaan Ragas met de paplepel ingegoten. Na de middelbare school heeft hij
rondgetrokken met Up with People en daarna zat hij in de boyband Caught in the Act. Met deze band heeft hij wereldwijd meer dan 15 miljoen platen verkocht. Na het uiteenvallen van Caught in the Act maakte Ragas in 2000 zijn eerste soloalbum, Tomorrow is Looking Good.

Ragas speelde vanaf 2000 de hoofdrol in verschillende theaterproducties, films en series. In 2010 is Bastiaan begonnen met zijn eigen theaterproductiebedrijf, De Rode Boksbal. Met De Rode Boksbal maakt hij voorstellingen over voornamelijk maatschappelijke en sociale thema’s die invloed hebben op relaties tussen mensen.

 


Sharon Doorson
Op haar zesde won Sharon Doorson Henny Huisman’s Mini-playbackshow en dat is niet de eerste talentenshow waaraan Sharon meedoet, maar zeker ook niet de laatste. In 2004 was Sharon te zien in het SBS-programma Popstars: The Rivals. Dankzij deze show werd ze onderdeel van de meidengroep Raffish, waarmee ze haar eerste nummer 1-hit scoorde: Plaything.
In 2006 ging Raffish uit elkaar, waarna Sharon besloot om zang te gaan studeren aan het Conservatorium in Rotterdam. Ze ging zich net als haar grote voorbeelden Jessie J en Beyoncé storten op haar solo carrière. Als MC Sharon D treedt ze vanaf 2008 op naast verschillende grote DJ’s.
Shardon Doorson studeerde af aan het conservatorium en deed vervolgens mee aan het tweede seizoen van The Voice of Holland. Ze behaalde de halve finale en bracht haar debuutsingle als solo artiest uit.
Een jaar na het uitkomen van haar debuutalbum Killer, waarop veel dance-invloeden te horen zijn, besloot Sharon Doorson zich meer te gaan focussen op popmuziek. Inmiddels is Sharon niet meer weg te denken uit de Nederlandse popscene.