Solisten

Met trots presenteren wij de artiesten die ons op 27 februari 2024 een spetterende avond gaan brengen: Franklin Brown, Joke de Kruijf en Hermine Deurloo onder leiding van de Marinierskapel der Koninklijke Marine!


Franklin Brown
Zingt Soul, Motown, Dance Classics en Jazz. Met veel plezier en veel inzet weet Franklin al jaren zijn publiek te entertainen.

Franklin Brown wordt wel de ‘Power Singer’ from Holland genoemd maar voelt zich tegenwoordig zeer goed op z’n plek in het zogenaamde ‘Crooner’ repertoire wat in de jaren bekend werd gemaakt door legendes als Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr en in de 21e eeuw door Michael Buble.
Sinds januari 2015 is Franklin ook de nieuwe frontman van de bekende Swing en Party band ‘The tiny little bigband’ en heeft hij zijn plaats als Crooner definitief gevonden.

In 1996 won Franklin met Maxine het nationale songfestival en vertegenwoordigden zij met het lied ‘De eerste keer’ Nederland op het Eurovisie songfestival in OSLO.

Met een daar behaalde 7e plaatste en een top 3 notering in de Nederlandse hitlijsten, werd ‘De eerste keer’ 1 van de populairste songfestival hits van de afgelopen 60 jaar.

 


Joke de Kruijf
Haar professionele carrière begon op 15 februari 1987. Na in het buitenland in verschillende producties te hebben gespeeld, kwam Joke in 1991 terug naar Nederland voor de rol van Cosette in ‘Les Miserables’. Daar speelde zij onder andere naast Henk Poort en Pia Douwes.

Haar grote doorbraak kwam met ‘The Phantom of the Opera’ waarin zij op 25-jarige leeftijd de rol van Christine Daaé heeft vertolkt. Vele mooie rollen volgde waaronder Willeke in de musical over het leven van Willeke Alberti. Ook speelde Joke in ‘Grace de Musical’, een bijzondere productie die door de onbekende producent Bert Maas heel brutaal met theater en al werd neergezet naast het voetbalstadion ‘De Amsterdam Arena’.

Op 18 juni 2002 maakte Joke haar debuut in New York in The house of Honneurs, Carnegie Hall met songs uit ‘Grace de Musical’ ter ere van Cy Coleman. Ook was ze 10 jaar lang deel van de cast van ‘Forbidden Musicals’, in deze productie namen zij één keer per jaar alle musicals van dat seizoen op de hak.
In 2009 werd Joke toch nog een keer gevraagd werd voor een dansrol. Ze mocht de rol gaan spelen van Velma Kelly in de beroemde musical ‘Chicago’. Haar laatste productie was ‘1953 de Musical’ waarin ze de rol van Neeltje Sturm mocht spelen. Deze musical gaat over het waargebeurde verhaal van de watersnoodramp die ons land in 1953 heeft getroffen.

 


Hermine Deurloo
Hermine Deurloo is een jazzchromatische mondharmonicaspeler uit Amsterdam. Ze heeft over de hele wereld opgetreden en verschillende albums opgenomen.

Hermine studeerde saxofoon aan het Conservatorium van Amsterdam en leerde zichzelf tegelijkertijd mondharmonica spelen. Ze heeft opgenomen en opgetreden over de hele wereld en met muzikanten als Steve Gadd, Jim Black, Han Bennink, Tony Scherr, Willem Breuker Kollektief, Candy Dulfer, Al Jarreau en het Metropole Orkest.
Hermine trad op in films en commercials, zoals onlangs voor de in Los Angeles gevestigde filmcomponist Austin Wintory, voor een film van Amin Matalqua. Ze is gastsolist op vele cd’s en speelt met uiteenlopende groepen, waaronder met Mathilde Santing en Ronald Snijders. Hermine is vele malen op tv verschenen, in prime time programma’s als ‘Pauw’, ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Jinek’. In 2011 werd Hermine geïnterviewd voor het dagelijkse nieuwsbericht op RAI 3 in Italië.

In 2022/2023 speelt Hermine concerten met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het Brussels Jazz Orchestra en pianist Gwilym Simcock en gitarist Mike Walker.