De Marinierskapel der Koninklijke Marine

De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een van de 3 professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De 53 muzikanten verzorgen de muziek bij staatsceremonies en militaire ceremonies. Vaak samen met de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers.

De Marinierskapel heeft een speciale klank, uitstraling en speelt verschillende soorten muziek. Daarom wordt in binnen- en buitenland regelmatig om de Marinierskapel gevraagd.

Concerten van de Marinierskapel worden soms uitgezonden op radio en tv. Hierdoor is de kapel bekend bij het grote publiek. Maar ook door cd-opnames en taptoes. Regelmatig werken nationale en internationale solisten hier aan mee.

De Marinierskapel heeft in bijna alle Europese landen opgetreden. Daarnaast in landen als Aruba, Curaçao, Japan, Rusland, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten.

Chef-dirigent

Arjan Tien is de chef-dirigent en artistiek leider van de Marinierskapel. Arjan studeerde in 1994 af aan het Utrechts Conservatorium met de hoogste onderscheiding op de instrumenten viool en altviool.
Vanaf 1992 werkte hij bij het Radio Filharmonisch Orkest, eerst als altviolist en later als assistent-dirigent. Tussen 2006 en 2012 was hij artistiek leider en chef-dirigent van het Magogo Kamerorkest.

Arjan Tien is als hoofdvakdocent orkestdirectie verbonden aan het Conservatorium Maastricht. Als gastdirigent heeft hij de Marinierskapel vanaf 2011 diverse keren geleid.

Meer informatie vindt u op www.defensie.nl